Utazási irodám 10 éve sikeresen működik, van tapasztalatom az utazásszervezés területén. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy azt csinálhatom amit szeretek. Engedd  meg, hogy a foglalási szokásokat most arról az oldalról közelítsem meg, hogy: mi van ha baj van?

Sokak szerint, ha maguk intézik az utazásokat az interneten, ismeretlen foglalási portálokon, az sokkal olcsóbb, nem akarják, hogy az utazási irodák zsebeljék be a hasznot.

Az elmúlt napokban nagyon sok hívást kaptam, hogy “a neten foglaltuk le a repülőjegyet, de nem tudunk senkit elérni a légitársaságnál, nem veszik fel a telefont és nem válaszolnak”, vagy “Kint ragadtunk külföldön és kb. 1.000.000 Ft-ot elköltöttünk, hogy haza tudjunk jönni, mert foglalhatók a járatok, devalójában nem indulnak a repülőgépek és erről nem kaptunk tájékoztatást, most akkor elbuktunk a pénzünket?”

Mi, akik az utazási szakmában dolgozunk, a munka a hivatásunk. Azért dolgozunk, hogy utasainknak a legjobb tudásunk szerint a legjobb árakon utaztassuk el, mellé téve a szakmai tudásunkat. Megbízható partnereket állítunk magunk mellé, saját, utazási irodai szoftverekért fizetünk éves szinten több százezer forintot, a repülőjegyeket saját légitársasági szintű rendszerekben foglaljuk, ami néha lehet, hogy kicsit drágább, mint az épp leakciózott repülőjegyek. Ahhoz, hogy felelősséggel dolgozhassunk, több száztól több millió forintig fizetünk az Engedélyezési Hivatalnak, hogy utasaink biztonságban legyenek. Egy utazási irodát üzemeltetni nem kis feladat. Rengeteg pénz és szakmai gyakorlat, szakmai tapasztalat kell, hogy megkapd az engedélyt és úgy dolgozzál, hogy visszatérő utasaid legyenek. Továbbképzés, tanfolyam, minden, ami ahhoz szükséges, hogy megfelelő kompetenciával rendelkezzünk.

A legtöbben csak azt nézik, hogy itt vagy ott olcsóbb a szállás vagy a repülőjegy.

De térjünk vissza a jelenlegi korona vírus helyzetre. Nem mennek a járatok, zárva vannak az országok. Ha Te utazási irodán keresztül foglaltad le az utadat, már minden lemondás vagy módosítás folyamatban van, csak a papírokat kell megvárnod. A legjobb, hogy utalvány formájában a befizetett összeget fel tudod használni. A módosított repülőjegyeket mi a saját rendszerünkben 1 kattintással elindítjuk, nem kell hozzá se telefon, se email a légitársaságok felé. A partnerirodáink szintén így működnek, nem kell tartani a telefont órákig és várni a válaszra.

Sajnos, akik külföldön maradtak azt sem tudják mit kell csinálni, hova kell fordulni. Minket hívnak telefonon, mert mi elérhetők vagyunk. Segítünk, mert ez a dolgunk, DE remélem most már látod, hogy miért éri meg szakemberhez fordulni. Miért éri meg olyan akár online irodához fordulni, aki lehet, hogy az éppen 5 perce leárazott szállodát nem tudja foglalni, DE biztos hátteret ad, ott van amikor szükség van rá, van szakmai tapasztalata, elérhető és megtesz mindent annak érdekében, hogy a felmerült problémát megoldja.

A legismertebb szállásfoglaló portál oldalán ez olvasható: „A koronavírus okozta jelenlegi állapotok miatt megértjük, ha változtatnia kell utazási tervein. Hogy a legfrissebb információkhoz jusson, felveheti a kapcsolatot a szállással, ahol foglalt, hogy lássa, el tudják-e szállásolni Önt. Továbbá meglátogathatja Súgónkat a foglalás módosításához szükséges támogatásért. Kérjük, legyen tekintettel arra, hogy a jelenlegi helyzet miatt tovább tarthat, mire választ kap valamilyen kérdésére, amit nekünk küld. Köszönjük türelmét!”

Ugye milyen segítőkészek? Ezért olcsó, ami olcsó. Nem segítenek. Old meg Te!

Aki nem a szakmában dolgozik, nem tudja, hogy éjjel-nappal, azon dolgozunk, hogy megoldjuk a helyzetet és segítsünk utasainknak. Nekünk ebben a helyzetben sem a pénz, sem az idő nem számít, csak elhivatottság kérdése.

Az utazási piacon ma a személyes kapcsolatoknak és az online működésnek van a legnagyobb értéke. Ez azt jelenti, hogy a szaktudást, odafigyelést, ami most is nagyon értékes, a piac legmodernebb online felületén adjuk át az utazóknak. Szeretem azt, amikor körutazásokra kísérjük el az embereket Balira, vagyis mindent leszervezünk, ahol szükséges, fogjuk a kezedet, koktélozunk veled a tengerparton. 

És nagyon megnyugtató most az is, hogy a Travelution-nel nem konkrét időre szóló utakat ajánlok, hanem azt, hogy legyen egy saját foglaló portálod. Itt magadnak állítod össze az utakat, saját online felületeden bogarászol, az összes légitársaság, szálloda és minden, ami utazással kapcsolatos szolgáltatás elérhető egy helyen. DE amiben különbözik minden online oldaltól, hogy BIZTONSÁGOT ad. Felelősségbiztosítástszakmai hátteret, magyar nyelvű ügyfélszolgálatot. Tulajdonképpen egy saját utazási irodád nyílik meg, ahol tervezheted az idei évi vagy akár már a jövő évi nyaralásodat bármikor. Miért jó ez? Mert ha szükség van, a cég ott áll melletted, a szakmai háttér segít az ilyen vagy hasonló helyzetekben a repülőjegyed módosításában és adott esetben a nem visszamondható szállások más időpontra való felhasználásában. Ez az, amiért Neked is érdemes ezt elolvasni.